In deze bijzondere periode, met afstandsregels en beperkingen op de bewegingsvrijheid, moeten we heel wat missen: familie en vrienden, hobby's, gezellig samenzijn, een knuffel … We moeten een verlies verwerken of afscheid nemen van een geliefde persoon.

Troost is meer dan ooit belangrijk, maar troost krijgen en troost geven is zo anders dan voorheen. Het gewone leven is door het coronavirus ontwricht en bepaalde gebruiken en rituelen zijn nu niet mogelijk. Veel mensen hebben het bijzonder moeilijk om met deze situatie om te gaan. Ferm wil dit niet zomaar laten gebeuren. 

Met PlantTroost willen we iedereen de kans geven om samen troost te vinden en te bieden.

  • We zetten je op weg met o.a. concrete troosttips en boeiende inzichten van experten.
  • Zoek steun bij elkaar en wissel ideeën uit rond de thema’s troost, gemis, verlies én hoop in onze gesloten Facebookgroep 'Troostgenoten'.
  • Zet mee je schouders onder troostplekken in heel Vlaanderen. Plekken waar je samen met je buurt of gemeente bloembollen plant als symbool voor hoop, vertrouwen en kracht. Bepaal helemaal zelf hoe deze plek eruitziet. Ferm ondersteunt je met een uitgebreid draaiboek en mooi materiaal.
Categorie: 
Algemeen