Guga Baúl geeft zichzelf een 7, Frances Lefebure een 8 en Qmusic-dj Vincent Fierens zelfs een 10. Op Instagram deelden heel wat bekende gezichten vanochtend een foto van zichzelf met een cijfer in de handen. Een belangrijk cijfer, dat staat voor hun gemoedstoestand. De meesten schommelen mooi boven het gemiddelde, maar bij jongeren is dat cijfer veel minder positief. Zij geven zichzelf amper een 4 op 10 als je hen vraagt hoe het met hen gaat, wat blijkt uit een rondvraag van Rode Neuzen Dag.

Rode Neuzen Dag en de Vlaamse overheid willen luisteren naar jongeren en hen een platform geven om hun vragen, verhalen en bezorgdheden te delen. Dat kan in juni tijdens 3 interactieve Instagram Live-sessies die op woensdag 10, 17 en 24 juni telkens om 17.00 zullen plaatsvinden op de Instagrampagina van Rode Neuzen Dag. In de eerste sessie, nu woensdag, gaat Julie Van den Steen samen met enkele experts en influencers live in dialoog met iedereen die erbij wil zijn. Stress en angst staan centraal in deze eerste live.

Instagram Live sessie van Rode Neuzen DagTijdens het gesprek staan er ook een aantal experts standby om gericht advies te geven. Zo kunnen jongeren hun vragen stellen aan Sarah Van Gysegem - jongerenexpert en opvoedingscoach bij de Gezinsbond - en Elke Van Hoof. Elke is klinisch psycholoog en verdiept zich al meer dan 15 jaar in studies rond angst en stress. Verder is ook het 20-jarige supertalent Remco Evenepoel van Deceuninck-Quick-Step op woensdag van de partij. Remco maakt speciaal voor Rode Neuzen Dag tijd vrij om exclusief in interactie te gaan met jongeren en al hun vragen te beantwoorden. Tot slot neemt ook Nicolas Caeyers - bekend uit o.a. Galaxy Park en één van de populairste TikTokkers van ons land - deel aan de Instagram Live en deelt hij zijn persoonlijk verhaal.

Om zo gericht mogelijk aan de slag te gaan en zoveel mogelijk verhalen aan bod te laten komen, kunnen jongeren nu al een korte vragenlijst invullen via rodeneuzendag.be. Ze kunnen hun boodschappen of vragen ook sturen via Whatsapp naar het nummer 0456/21.58.41 of via mail naar hoeist@rodeneuzendag.be. Ook tijdens de sessie op woensdag kunnen er live vragen worden gesteld.