Deloitte, Close the Gap en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) hebben de handen in elkaar geslagen om ouderen in woonzorgcentra en patiënten in ziekenhuizen te helpen in contact te blijven met hun familie en vrienden. Om die eenzaamheid tegen te gaan, verzamelen de drie organisaties tablets en smartphones om bewoners te laten videobellen met hun geliefden of met een vrijwilliger. Naast de technologische apparatuur zamelen de drie ook geld in om eventueel toestellen aan te kopen. Het project kreeg de naam ‘VirtualHugs’ mee.

Op een door Deloitte ontwikkeld online platform kunnen bedrijven gebruikte tablets en smartphones registreren en kunnen zowel bedrijven als particulieren een financiële donatie doen voor de aanschaf van nieuwe apparatuur. Close the Gap maakt de ingezamelde toestellen operationeel en installeert de software. VUB Taskforce e-Inclusion stelt een gids ter beschikking van de gebruikers, met daarin veelgestelde vragen (FAQ).

Ook vanuit het actieplan is dit initiatief ondersteund met een donatie om minimum 2500 smartphones of tablets aan te kopen en te leveren in de Vlaamse woonzorgcentra.